Співпраця з окупантами: секретарю та члену так званого «Комітету спасіння Херсонщини» повідомлено про підозру (фото)

Нині їм загрожує до 12 років за ґратами

Фото:Київська міська прокуратура

Секретарю та члену так званого «Комітету спасіння Херсонщини» повідомлено про підозру через співпрацю з окупантами.

Про це повідомила Київська міська прокуратура у «Facebook».

«Двом мешканцям Херсонщини повідомлено про підозру у співпраці з державою-агресором, організації та проведенні політичних заходів на підтримку дій окупаційної влади (ч. 6 ст. 111-1 КК України)», — йдеться у повідомленні.

Згідно із матеріалами досудового розслідування, під час окупації міста Херсон збройними силами Російської Федерації 54-річна мешканка Херсону та 63-річний мешканець Херсонської області вступили у злочинну змову з представниками держави-агресора та добровільно погодилися на співпрацю з ними.

Підозрювані брали безпосередню участь у створенні на тимчасово окупованій території незаконного формування під назвою «Комитет спасення Херсонщины «За мир и порядок»». У ході засідання вказаного комітету підтримали голосування за підтримку дій окупаційної адміністрації держави-агресора. Також на цьому засіданні підозрювана була обрана секретарем комітету.

Раніше в межах вказаного кримінального провадження прокуратура повідомила про підозру ще одному учаснику «Комитету спасення Херсонщины» — депутату Херсонської міської ради від політичної партії «Блок Сальдо».

Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також