Оповіщення «повітряної тривоги»: ДЦЗ звернувся до мешканців Львівщини з важливою інформацією

А також прокоментував про «ракетну небезпеку», яка поширювалася серед пабліків

Сьогодні вдень, 10 серпня, у деяких пабліках Львова повідомили про «повітряну тривогу», інформація якої не підтвердилася. Водночас, таке повідомлення навіяло паніку серед мешканців міста.

Ситуацію прокоментував Департамент з питань цивільного захисту населення у Львівській області та назвав пабліки, які публікували неправдиву інформацію.

Далі — дослівно з ЦЗ:

"До уваги громади Львівської області!

Доводиться констатувати той факт, що незважаючи на численні заклики дотримуватися правил інформаційної гігієни і не брати брудного до писку (перепрошую), деякі мешканці нашого регіону продовжують користуватися джерелами інформації, які свідомо чи опосередковано транслюють наративи «руzzького миру».

Тому назріла необхідність критично поглянути на діяльність різного штибу «громадських діячів» чи то «громадських організацій», які через низку телеграм-каналів транслюють дезінформацію, що має на меті створити паніку та посіяти недовіру до діяльності ЗС України, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Так сьогодні, 10 серпня 2022 року, декілька «Telegram»-каналів, зокрема: «Ракетна небезпека», «Ракетна небезпека Львів», «Типовий Львів», «Zahid WTF» о 15:08 год. оприлюднили повідомлення про ракетну небезпеку у м. Львові та області із закликом перейти до найближчих укриттів.

Разом із цим організовано — ніби фея паличкою махнула — на пабліках різних «Telegram»-каналів та спільнот у інших соціальних мережах почали з’являться повідомлення від «небайдужих громадян» про те що «Ракетна небезпека є, а сирени, як хрущі, не гудуть» або «Чую сирену десь неподалік, два рази спрацювала і все» etc. При цьому служби, уповноважені на передачу сигналів цивільного захисту («Повітряна тривога», «Відбій повітряної тривоги»), повідомлень про «Ракетну небезпеку» у цей проміжок часу не надсилали. Тому у Львівський області повітряна тривога не оголошувалась.

Зрештою адміни вищезгаданих каналів втомилися клеїти дурня та о 15:42 год. милостиво оголосили «відбій». ДЯКУМЄЄМОООО!!!!!

Отже, підіб’ємо підсумки:

1. Русня — не люди. Тому наша русофобія недостатня.

2. Ворог продовжує шукати найменшу можливість посіяти зневіру, паніку, відчай серед нас. До речі, така діяльність дуже схожа на хвилю «замінувань» у грудні-січні минулого-цього року, коли бодай не щодня надходили повідомлення про вибухівку в лікарнях, школах, торгових центрах. Пам’ятаєте?

3. Зберігаймо холодний розум, довіряймо лише перевіреним джерелам інформації. Щодо оголошення сигналів «Повітряна тривога», «Відбій повітряної тривоги» це:

  • наші улюблені, «солодкоголосі» (Одіссей, агов) сирени;
  • «Telegram»-канал «Оповіщення ЦЗ»;
  • мобільний додаток «Повітряна тривога» від «Ajax system»;
  • мережа обласного ефірного телебачення та радіомовлення.

4. Все буде Україна!

P.S. Знаємо, ми теж не безгрішні, у нас теж бувають косяки. Але ми це усвідомлюємо і працюємо щоб стати кращими! Дякуємо".

Нагадаємо, у Львові журналіст виявив у квартирі підслуховуючий пристрій.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також