Справа Фаріон: власник пістолета «Форт 12-Р» просив повернути його назад

Він був вилучений у квартирі експрацівниці «Дніпромлин»

Галицький районний суд Львова відмовив власнику пістолета «Форт 12-Р» у скасуванні арешту зброї, яка фігурує у справі про вбивство мовознавиці та екснардепа Ірини Фаріон. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані судового реєстру.

Заявник звернуся до суду з проханням повернути майно, яке було вилучено 14 серпня під час обшуків. Під час слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили, окрім пістолету «Форт 12-Р», магазин до вогнепальної зброї, 150 набоїв, наждачний папір, свердла, викрутки, штангенциркуль, два мобільні телефони, планшет, дві книжечки, пару червоних рукавиць, три гумові кульки і готівку 100 євро та $1,9 тис. Це майно було вилучено у квартирі, яку останні чотири роки орендують експрацівниця «Дніпромлин» зі своїм братом.

Заявник повідомив, що з часу обшуку минуло достатньо часу для того, щоб слідчі дослідили вказані речі. Також чоловік стверджував: вилучений пістолет «Форт 12-Р» був оглянутий слідчим, а тому, на його думку, потреба в арешті зброї відпала. Заявник зауважив, що має всі необхідні дозволи на використання вилученої зброї.

З такою позицією не погодився старший слідчий поліції Львівщини, котрий прибув до суду, який наголосив, що вилучені речі заявника визнано речовими доказами у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства Ірини Фаріон. Наразі ці речі перебувають у розпорядженні експертів, котрі проводять комп’ютерно-технічну, комплексну балістичну, та балістичну експертизи. Скасування арешту вказаного майна перешкодить проведенню таких експертиз.

Читайте також: Під час обшуку у справі вбивства Фаріон правоохоронці знайшли пістолет ФОРТ з патронами

Суд не знайшов законних підстав для задоволення клопотання власника арештованого майна. У матеріалах клопотання відсутні докази, що арешт на вказане майно накладено необґрунтовано чи з порушенням вимог Кримінального процесуального кодексу України.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі