Справа побиття людей у Франківську: омбудсмен вимагає розслідувати можливу бездіяльність поліції (ВІДЕО)

На заяви людей виявляється не реагували

Омбудсмен Дмитро Лубінець вимагає розслідувати можливу бездіяльність поліції Івано-Франківська у справі щодо нападів та побиття людей у місті молодиками. Про це пише Суспільне з посиланням на допис Дмитра Лубінця

Так, 3 березня у соцмережах поширилися відео, на яких невідомі молодики на вулицях Івано-Франківська нападали на перехожих та били їх. Водночас в коментарях під дописами люди повідомляють: потерпілі зверталися в поліцію ще до 3 березня, однак на їхні заяви не реагували.

«Звернувся до керівництва Національної поліції України з вимогою призначити службове розслідування за інформацією про неналежне реагування органами поліції на подані до 3 березня 2024 року заяви та повідомлення мешканців Івано-Франківська про побиття їх невідомими особами», — написав Дмитро Лубінець.

В Івано-Франківську невідомі молодики били людей, застосовуючи до них газові балончики, та знімалице відео. Згодом кадри побиття публікували в соціальних мережах.

А 3 березня поліцейські знайшли двох нападників. Один з них — 16-річний учень 10 класу одного з ліцеїв Івано-Франківська. Хлопець не відвідує навчальний заклад, оскільки перебуває на сімейній формі навчанні. Пояснюючи свої дії поліції, хлопець сказав, що, «хотіли хайпанути», а удари були «імітовані»

Другий нападник — студент першого курсу одного з вишів Франківська.

В районне управління поліції доставили ще двох людей, які, ймовірно, причетні до побиття. З ними проводять слідчі дії.

Станом на 4 березня поліцейським відомо про вісім фактів нападів та п'ятьох постраждалих. Інших — встановлюють.

А 4 березня за даними Суспільного, Івано-Франківський міський суд відправив під домашній арешт із цілодобовим носінням електронного браслета 16-річного підозрюваного.

Читайте також: в поліції Івано-Франківська відреагували на відео побиття літніх людей (ВІДЕО 18+)

5 березня 18-річного підозрюваного взяли під варту без можливості внесення застави.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також