США і союзники у грудні провели таємну зустріч з Україною щодо мирного плану, прогресу немає

Наразі прогресу немає

У грудні 2023 року нібито відбулася таємна зустріч між Україною, країнами-союзниками з «Групи семи» та невеликою групою країн Глобального Півдня з метою заручитися підтримкою умов Києва для проведення мирних переговорів з росією, але прогресу на зустрічі не досягнули.

Про це повідомило видання Bloomberg із посиланням на співрозмовників, які знайомі з цим питанням.

За словами учасників, менший формат дозволив більш вільно і відверто обговорити «формулу миру» України, плани щодо просування цього процесу, а також принципи потенційної взаємодії з росією в майбутньому.

На останній зустрічі в Ер-Ріяді не було досягнуто значного прогресу, за словами людей, знайомих з ходом засідання, які побажали залишитися анонімними. За їхніми словами, Україна та її союзники по G7 продовжують чинити опір закликам країн Глобального Півдня безпосередньо взаємодіяти з росією.

Читайте також: У Львові на залізничному вокзалі таксист відмовився везти військового на милицях

Bloomberg зауважує, що Київ та його союзники по G7 підтвердили свою думку про те, що справедливий мир потребує поваги до територіальної цілісності та суверенітету України, і заявили, що цілі російського президента володимира путіна не змінилися – він не демонструє жодних ознак серйозного бажання вести предметні переговори і не дотримується попередніх домовленостей.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб