США не вважають теперішню ситуацію війни в Україні як період стратегічної небезпеки

Успіхи РФ на війні малі

Заступник радника з національної безпеки США Джонатан Файнер наголосив, що США не вважають успіхи РФ на війні як період стратегічної небезпеки.

Про це повідомляє Голос Америки.

«Я вважаю, що, ймовірно, є надмірна частка негативу та песимізму щодо того, скільки насправді досягла Росія у своєму власному наступі на північ від Харкова», – сказав чиновник.

«Росії вдалося захопити вузьку смугу території в основному вздовж свого кордону, яку ми не вважаємо – і я не думаю, що Україна вважає – стратегічно важливою з погляду загальної траєкторії війни. Вони вклали величезні ресурси в спроби захопити цю територію, вони заплатили за це величезну ціну», – додав Файнер.

Завдяки поставкам з США Україні, ЗСУ змогли зупинити наступ росіян.

Читайте також: Відпочинок на воді: у мерії назвали водойми Львівської громади, які придатні для купання

«І їх, в основному, на цьому етапі стримала, зупинила українська армія, знаєте, всього за кілька кілометрів від кордону з Росією.Тож я не думаю, що ми розглядаємо це як період стратегічної небезпеки, попри всі складності зараз на полі бою. І я думаю, що наша робота зараз полягає в тому, щоб ресурси, які ми отримали, і які надають інші країни в коаліції, якнайшвидше надходили в Україну», – наголосив заступник радника з нацбезпеки.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб

Читайте також