США офіційно встановили факти воєнних злочинів рф у війні проти України

Заявили, що усі винні у цих злочинах будуть нести відповідальність

ФОТО: ілюстративне

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс наголошує, що США офіційно встановили факти скоєння воєнних злочинів росією у війні проти України.

Про це Гарріс сказала під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки. Вона зазначила, що російські війська скоюють воєнні злочини на території Україні з перших днів війни.

«З перших днів цієї неспровокованої війни ми спостерігаємо, як російські сили скоюють жахливі звірства і воєнні злочини. Їхні дії - це напад на наші спільні цінності і атака на нашу спільну людяність. Нам треба бути чіткими: російські сили скоюють широкомасштабні і систематичні напади на цивільне населення - жахливі вбивства, катування, зґвалтування і депортації. Вбивства у формі страт, побиття і застосування електричного струму», - наголосила Гарріс.

 Віце-президент США сказала, що російська влада примусово депортувала сотні тисяч українців до росії, у тому числі дітей.

«У справі російських дій в Україні ми вивчили докази, ми знаємо правові стандарти, і немає сумніву, що ці злочини були вчинені проти людства. Сполучені Штати офіційно встановили, що росія скоює воєнні злочини проти людства. Я і звертаюсь до усіх тих, хто вчинив ці злочини, і до їхніх керівників, які є співучасниками цих злочинів - ви будете притягнуті до відповідальності», - зазначила Гарріс.

Нагадаємо, що Мюнхенська безпекова конференція проходила без росії.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також