США підтвердили контакти з росією через ядерні погрози

Салліван провів конфіденційні переговори

Радник США з національної безпеки Джейк Салліван підтвердив, що канали зв’язку між Вашингтоном і Москвою залишаються відкритими. Про це повідомляє «ВВС».

Оскільки «в інтересах США» підтримувати контакт із Кремлем, але американські чиновники «чітко розуміють, з ким ми мають справу».

Салліван впродовж останніх декількох місяців провів конфіденційні переговори з секретарем Ради Безпеки РФ Миколою Патрушевим і старшим радником Кремля з питань зовнішньої політики Юрієм Ушаковим.

Чиновники обговорювали способи захисту від ядерної ескалації у війні в Україні, але не вели жодних переговорів щодо спосіб припинення конфлікту.

Минулого місяця Салліван заявив, що будь-яке використання ядерної зброї матиме «катастрофічні наслідки для росії». Він сказав американській телерадіокомпанії «NBC», що високопоставлені посадовці окреслили масштаби потенційної відповіді США в приватних дискусіях з російськими офіційними особами.

Речник Ради національної безпеки США Едрієн Уотсон не підтвердив це твердження. А речник Кремля Дмитро Пєсков звинуватив західні газети в «публікуванні численних містифікацій».

Салліван, який є одним із найближчих радників президента США Джо Байдена, продовжує наполягати на переговорах з росією, мовляв, підтримка контактів з Москвою «відповідає інтересам кожної країни, яка постраждала від цього конфлікту».

Нагадаємо, США попередило росію про наслідки у разі ядерного удару по Україні.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт