США та Німеччина хочуть змусити Київ до перемовин з росією

США і Німеччина - найбільші донори військової допомоги Україні

США і Німеччина хочуть примусити Україну до переговорів із країною-агресором Росією. Про це повідомляє Bild з посиланням на неназване джерело в німецьких урядових колах.

За словами оглядача Bild Юліана Рьопке, США і Німеччина як найбільші донори військової допомоги Україні хочуть не безпосередньо переконувати президента Володимира Зеленського вести переговори з агресором, а змусити його піти на такий крок, скоротивши постачання зброї. Вашингтон і Берлін планують постачати Україні озброєння такої якості і в такій кількості, щоб утримувати нинішню лінію фронту, але не звільняти окуповані території.

Джерело Bild заявило, що «Зеленський має усвідомити, що так тривати не може» і «звернутися до свого народу з власної волі та пояснити, що необхідно провести переговори».

Співрозмовник таблоїда стверджує, що проти такого плану виступає міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, але в нього «зв’язані руки».

Bild також із посиланням на джерело пише, що США і Німеччина мають «план B», згідно з яким війна Росії проти України буде заморожена на нинішніх рубежах.

«Те, до чого прагнуть Берлін і Вашингтон як альтернатива переговорам, — це заморожений конфлікт без угоди між конфліктуючими сторонами… Це як Мінськ, тільки без Мінська», — сказало неназване джерело, заявивши, що лінія фронту в такому разі стане «новим квазікордоном між Україною і Росією».

Представник уряду Німеччини в коментарі Bild наголосив, що ФРН твердо підтримує Україну і продовжить підтримку «стільки, скільки необхідно для захисту від російської агресії».

Читайте також: на Банковій прокоментували заяви іноземних ЗМІ щодо переговорів з росією.

«Йдеться про захист суверенітету і територіальної цілісності і, отже, про виживання України. Ми перебуваємо в постійному і тісному контакті з нашими міжнародними партнерами», — сказав представник уряду.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також