США та західні партнери втрачають довіру до уряду України через незрозумілі їм кадрові рішення, - FT

Хочуть мати передбачувані відносини зі своїми українськими колегами

Звільнення глави Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма викликало негативну реакцію у західних ЗМІ, які приводять коментарі з цього приводу західних чиновників, що демонструють нерозуміння кадрової політики в Україні. Про це повідомляє газета Financial Times.

«Шість українських і західних чиновників розповіли FT, що низка звільнень, відставок і перестановок в уряді під керівництвом президента Володимира Зеленського за останні місяці спричинили напруженість у відносинах між Києвом і західними партнерами, які фінансують оборону і реконструкцію України», – йдеться у повідомленні.

Усі зазначені співрозмовники повідомили, що попереджали Зеленського та його уряд про те, що вони вважають «деструктивними та незрозумілими кроками».

«США та інші західні партнери хочуть мати нормальні, передбачувані відносини зі своїми українськими колегами. Зараз вони втрачають довіру до українського уряду через кадрові рішення, які вони не розуміють», – сказав на умовах анонімності один із зацікавлених українських урядовців.

За два тижні до своєї відставки Найєм зібрав два десятки представників Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та інших західних агентств, щоб повідомити їм, що він очікує звільнення, а також про початок перевірки роботи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, яким керував до звільнення Олександр Кубраков.  

Читайте також: Зеленський зробив заяву щодо територіальних поступок заради закінчення війни

У неділю, 9 червня Найєм повідомив, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль заблокував його участь у Конференції з питань відновлення України відбудеться 11-12 червня в Берліні. Bloomberg тоді повідомило, що рішення заблокувати участь Найєма та не призначення постійного міністра інфраструктури «може створити враження, що український уряд не розглядає відбудову як нагальну проблему».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також