США змирились, що війна триватиме довго, – WP

До початку зими становище на фронті в Україні радикально не зміниться

У Сполучених Штатах уже погоджуються з тезою, що до початку зими становище на фронті в Україні радикально не зміниться, зокрема ЗСУ не зможуть перерізати сухопутний коридор на Крим, який росіяни пробили на початку війни. Про це пише Washington Post.

У Вашингтоні збираються нарощувати допомогу Україні, щоб вона змогла реалізувати свої плани вже наступного року. Україна має отримати не лише літаки, але й касетні боєприпаси більшої дальності.

Такі настрої панують серед джерел на всіх рівнях в американській владі, попри те, що літо стало в деяких питаннях «розчаруванням» і для України, і для союзників, які сподівалися на більш швидкі успіхи ЗСУ.

«Офіційні особи США вважають, що стратегічне терпіння залишається найкращою зброєю проти диктатора Путіна, який все ще вважає, що може протриматися довше, ніж Україна та Захід», – йдеться в матеріалі.

У США є чимало питань до української воєнної стратегії, тому західні партнери давно закликають Київ сконцентрувати всі зусилля на Азовському напрямку, а не розпорошувати сили на схід країни. Також країни незадоволені тим, що Україна неекономно розходує запаси артилерії до 155-мм і довіряє переважно аеророзвідці, практично ігноруючи наземну.

«У Вашингтоні зростає підтримка надання, до прикладу, касетних боєприпасів до реактивної артилерії, які можуть уражати глибше, ніж проста артилерійська версія, яку Сполучені Штати почали постачати минулого місяця», – йдеться в матеріалі.

Сполучені Штати також «наполегливо працюють над плануванням» української «сили майбутнього» – флоту з літаків F-16, перші з яких Україна може отримати вже за кілька місяців.

Україна закликає США надати їй ATACMS, але наразі в Пентагоні не поспішають з таким рішенням. Питання ускладнюються ще тим, що у США невпевнені, чи вистачить їм самим ракет ATACMS у разі протистояння з Китаєм.

Читайте також: повітряні сили прокоментували, що насправді означає виготовлення «Shahed» у рф

Видання порівнює війну в Україні з війною за незалежність США, яка тривала вісім років.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт