Стала відома причина отруєння дітей з львівського притулку на День Святого Миколая

otruilysia
otruilysia

Причиною отруєння дітей із львівського притулку, яке сталося на День Святого Миколая, 19 грудня, після обіду у притулку, а згодом у ресторані «Кухня для душі», що в селі Зимна Вода на вулиці Городоцькій, 16, міг стати стафілокок. Про це повідомила заступниця начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Львівщини Олена Улашина, пише «Тvoemisto.tv».


Інфекцію виявили у працівників харчоблоку та вихователів притулку. Дітей із лікарень виписали, але розслідування ще триває.


«Трьох дітей, які отруїлися, виписали ще 22 грудня, а четверту дитину — 24 грудня. Саме розслідування ще триває, адже перевіряють харчоблоки та працівників і притулку, і ресторану. Є лише кілька результатів лабораторних досліджень. Крім того, відомо, що під час святкування дітей пригощали також цукерками, фруктами та тортом волонтери, які завітали на свято. Остаточні результати мають надійти вже на початку наступного року», — каже Олена Улашина.


За словами медика за результатами лабораторних досліджень у притулку — з 10 відібраних проб шість не відповідали нормативам, зокрема, висіяли умовно-патогенну флору. Крім того, з 20 змивів, які відібрали на харчоблоці, у трьох були також відхилення.


Обстежили вісім кухарів та вихователів притулку.


«У чотирьох з восьми працівників притулку виділили стафілокок. Їх направили на лікування до отримання від’ємних результатів. У самому притулку провели генеральне прибирання і дезінфекцію», — каже Олена Улашина.


Щодо кухні ресторану, то керівництво закладу відразу прийняли рішення закритися для з’ясування обставин, проведення генерального прибирання і результатів лабораторних досліджень персоналу. Всі результати були від’ємні і заклад уже відкритий для відвідувачів.


Зараз матеріали справи передали у Залізничний відділ поліції.


Загалом у ресторані відібрали 13 проб і у двох виявили відхилення, зокрема у вареній локшині та курячому відварному м’ясі. У 13 змивах у чотирьох виявили бактерію групи кишкової палички. Це стосується кастрюль, дощок для піци, ножа для піци, миски для салатів.


Нагадаємо, що четверо дітей з львівського притулку отруїлися після обіду в ресторані «Кухня для душі», що в с. Зимна Вода на вул. Городоцькій, 16. Їх у стані середньої важкості, із скаргами на загальну слабкість, біль в животі, багаторазову блювоту, діарею та субфебрильну температуру тіла госпіталізували до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. Усього в закладі цілодобово проживає 26 дітей.

varta1.com.ua: Новини