Стала відома причина зіткнення потягів у Чехії (ФОТО)

Після евакуації пасажирів до будівлі вокзалу Поліція Чехії та Залізнична інспекція взялися до розслідування причин аварії

Залізнична аварія у Чехії, внаслідок якої загинули, зокрема двоє громадян України, сталася через те, що пасажирський поїзд RegioJet проїхав на заборонний сигнал. Про це повідомив міністр транспорту Чехії Мартін Купка.

 Сьогодні о 7:30 на ключовому залізничному вузлі вдалося відновити рух однією колією зі зниженою швидкістю. Очікується, що потяги на магістральному залізничному коридорі ще будуть затримуватися. Усі підрозділи працюють на місці.

Як зазначається, після евакуації пасажирів до будівлі вокзалу Поліція Чехії та Залізнична інспекція взялися до розслідування причин аварії.

«За результатами перевірки, у пасажирського експреса сигнал світлофора був пропущений у положення, що забороняє рух. Чи це був технічний дефект, людська помилка чи поєднання обох факторів, є предметом детального розслідування, і конкретних висновків передбачити неможливо», – підсумував міністр.

Що відомо про трагедію

У середу пізно ввечері у Чехії пасажирський експрес RegioJet 1021 зіткнувся з вантажним поїздом ČD Cargo. Потяги зіткнулися на новій зупинці Pardubice Centrum. Зіткнення фіксують приблизно о 23:00.

Зазначається, що до складу пасажирського поїзда RegioJet входять причіпні вагони до українського Чопа, які розташовані в середині потяга. 

Внаслідок катастрофи, дві громадянки України були серед 4 загиблих. Ще 34 особи зазнали незначних поранень та отримали медичну допомогу на місці. Окремих осіб доставлено до медичних закладів міста Пардубіце та Градець Кралове.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також