Стала відомою причина роботи з перебоями валідаторів е-квитка у львівському транспорті

Кажуть, проблеми вже усунули

Фото ілюстративне

Зараз у Львові продовжує тривати перший етап впровадження системи електронного квитка. Про це в коментарі «Гал-інфо» повідомив керівник Департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Йдеться про видачу карток «Леокарт» пільговикам та навчання їх користуватися цією системою.

Журналісти звернули увагу на те, що вже понад два тижні, валідатори в транспорті працюють з перебоями, або й взагалі не працюють.

“Валідатори зараз несправні, тому що вони перевантажені, тобто потрібно щоб конфігуратор (підрядна організація, — ред.) відвантажив всю зайву інформацію і тоді вони вже повноцінно будуть працювати. Але це також можна назвати одним з елементів тестування, тому що ми бачимо на якому етапі вже починаються труднощі з роботою валідаторів та системи”, — повідомив Олег Забарило.

Мається на увазі підрядну організацію ТОВ “Аствелл Софт”, що займається адмініструванням та конфігурацією хмарного середовища і оголосила про призупинення робіт у зв’язку з обставинами непереборної сили.

Зазначимо, ТОВ “Аствелл Софт” 21 лютого 2022 року, уклало угоду (UA-2022-02-09-016323-b) з ЛКП “Львівавтодор” про надання послуг з конфігурації та адміністрування інфраструктури в хмарних центрах обробки даних. Сума угоди на 2022 рік становить майже 1 мільйон гривень. За аналогічну угоду в 2021 році (UA-2021-03-17-015907-c), компанія отримала майже 350 тисяч.

“Тут в частині конфігуратора в нас є насправді сумніви, тому зараз ми проводимо роботу стосовно того, щоб він вчасно і якісно відновлював роботу”, — додав Олег Забарило.

Також керівник Департаменту міської мобільності повідомив, що нещодавно провів декілька нарад з перевізниками, на яких, зокрема, мова йшла про утримання валідаторів у належному санітарному стані. 

«Ми дали доручення всім перевізникам, щоб вони оперативно прибрали валідатори. Станом на минулий тиждень, зараз вже 60–70 % всіх валідаторів були належним чином почищені й, наскільки мені відомо, впродовж вихідних також проводилась робота. Тобто ми плавно підходимо до того, що валідатори приводяться до належного стану», — зазначив Забарило.

Надалі, моніторинг роботи та дотримання належного санітарного стану валідаторів будуть здійснювати контролери.

«Звичайно, це є неприйнятним. Не повинно бути такого, щоб вони були брудними, їхній стан має бути зразковим», — підсумував Олег Забарило.

Нагадаємо, що у Львові від січня для пасажирів громадського транспорту запрацював е-квиток.

Додамо, що, станом на 1 червня, зі 117,5 тис поданих пакетів документів, пільгові картки «ЛеоКарт» отримали 107 тис людей, а це 90 % пільговиків.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена