Стали відомі деталі загибелі актора Паші Лі

Актор загинув коли розвозив їжу в Ірпені

Активісти Тарас Мельник та Ірина Мігитко, разом із Пашею Лі, 6 березня вирушили на авто розвозити їжу мешканцям Ірпеня. Про це пише «Главком».

«Побачили літніх чоловіка і жінку з дівчинкою. Вони благали нас, щоб ми довезли їх до Романівського мосту на виїзді з Ірпеня. Ми погодилися, затовклися всі в машину, і завезли цю родину до мосту», — розповів Тарас.

По дорозі назад волонтери побачили, як загорівся дах будинку і зупинилися, аби зафіксувати пожежу. Дані про займання вони передавали у відповідні органи, аби ті могли надати допомогу постраждалим. У той самий момент Тарас, який був за кермом, побачив на відстані 70 метрів озброєних окупантів.

«Я інстинктивно кинув кермо і упав праворуч на пасажирське сидіння. Машина почала рухатися сама. За долі секунди в машину полетіли кулі: у лобове скло, у дах, у двері. Як потім з’ясувалося, загалом куль було зо два десятки. Некерована машина виїхала на зустрічну смугу, перескочила через тротуар і врізалася в дерево. З потилиці в мене текла кров — куля пройшла по шкірі, не зачепивши череп», — згадав Тарас. 

Одна з куль поцілила у телефон, який досі тримала у руках Ірина — уламки потрапили у очі дівчині і посікли обличчя.

«Я упала між сидіннями біля колін Паші й почула, як він стогне... Над головою в мене літали кулі. Сліди від куль, які пролітали дотично, залишилися на моєму одязі. Паша спочатку стогнав, потім почав хрипіти. Коли він замовк, у нього розпочалася велика кровотеча. Кров лилася на мене», — приголомшила подробицями Ірина. 

Тарас і Ірина намагалися покинуту автівку, яка почала диміти. В цей момент до них підбігли російські солдати та з криками почали вимагати, аби волонтери вийшли з машини. Тарас почав пояснювати, що вони не озброєні та лише розвозили продукти мешканцям. На що окупанти відповіли: «Валите отсюда! Бегите!».

Ірина та Тарас почали тікати.

«Ми чекали Пашу, Іру і Тараса. Проте прийшли тільки Іра і Тарас. Іра повідомила, що Пашу розстріляли просто в автомобілі», — розповіла координаторка штабу Зоряна Міронішена.

Забрати тіло вбитого Лі вдалося не одразу. 

Нагадаємо, відомий український актор загинув під обстрілами в Ірпені.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт