Стали відомі подробиці знешкодження крейсера «Москва» і реакція Кремля (ФОТО)

У росії відмовляються вірити, що «непотопляємий» потонув

ЗОБРАЖЕННЯ БОРИСА ГРОХА

Журналіст Ростислав Демчук на своїй сторінці у «Facebook» оприлюднив подробиці затонення російського крейсера «Москва».

Згідно з даними турецьких ЗМІ український БПЛА «Байрактар» знешкодив РЛС крейсера «Москва», після чого він став беззахисним і не міг реагувати на підліт ракет. Після цього дві українські ракети влучили у лівий борт крейсера. Згодом корабель почало кренити і він ліг на лівий борт. Росіяни встигли по усіх відкритих каналах подати сигнал SOS. Відтак крейсер «Москва» пішов на дно Чорного моря. Турецькі рятувальники встигли врятувати 60 російських моряків. Доля решти — понад 400 моряків, наразі, невідома.

За інформацією Оперативного командування “Південь”, після влучання крилатих ракет “Нептун” “потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер і він почав тонути”.

Як повідомляє «Українська правда», президенту країни-агресора Володимиру Путіну доповіли про пожежу на флагмані російського Чорноморського флоту, а Міноборони РФ стверджує, що крейсер «Москва» — на плаву, замовчуючи причини пожежі.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Володимиру Путіну доповіли про пожежу на ракетному крейсері «Москва», але відмовився уточнити, як глава РФ відреагував на цю новину.

«Не можу вам нічого сказати. По лінії військових доповіді йдуть регулярно верховному головнокомандувачу», — сказав Пєсков.

Він також не відповів на запитання журналістів, що саме сталося на кораблі. «Це тема міністерства оборони», — сказав Пєсков.

Водночас Міноборони РФ стверджує, що флагман ЧФ РФ «зберігає плавучість». Про причини пожежі повідомляється, що вони «встановлюються».

Дослівно: «Осередок займання на крейсері «Москва» локалізовано. Відкритого горіння немає. Вибухи боєприпасів припинилися.

Довідка: Флагман Чорноморського флоту РФ «Москва», це саме той корабель, який українські військові з острова «Зміїний» послали на... Крім того, крейсер «Москва» відомий тим, що під час війни у Грузії (08.08.08.) розбомбив грузинський порт Поті.

Фото: ФБ/Ростислав Демчук

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також