Стало відомо, чому воєнний стан в Україні продовжили на 3 місяці

Також, у разі необхідності Верховна Рада може скасувати воєнний стан раніше

ФОТО: інформативне

Воєнний стан на території України продовжать відразу на три місяці. Рішення обумовлене тим, що для контрнаступу необхідно більше часу, ніж для оборони.

Про це розповів представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський в ефірі телемарафону.

«З 24 лютого ми вже двічі продовжували воєнний стан. Зараз ми розуміємо, що ворог зосередився на будівництві фортифікаційних укріплень на тимчасово контрольованих територіях. Перехід у контрнаступ — це складніші завдання, ніж оборона. Тому повинні усвідомлювати, що звільнити всю територію України протягом найближчого місяця ми навряд чи зможемо», — пояснив Веніславський.

При цьому він вказав, що Верховна Рада скасує воєнний стан, якщо українські військові зможуть звільнити територію України від російських окупантів менш ніж за три місяці.

Крім того, представник президента в КСУ зазначив, що Київ сповіщає ООН про обмеження конституційних прав і свобод при кожному продовженні воєнного стану.

Під час воєнного стану в країні допускається особливий режим в’їзду і виїзду, обмежується свобода пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів. Встановлюється комендантська година.

Також на період воєнного стану можлива заборона діяльності певних політичних партій або громадських об'єднань, які ведуть роботу проти незалежності України.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також