Стало відомо про стан двох трирічних дітей, батьки яких загинули в моторошній ДТП під Харковом (ФОТО)

61ded99c20bf2-dtp-89
61ded99c20bf2-dtp-89

Двоє трирічних дітей, Дерев’янко Юля та Денис, після трагічної ДТП знаходяться у лікарні. Зараз  вирішується питання щодо їх опікунства. Діти мають якомога швидше отримати статус сиріт. Про це розповіла під час брифінгу заступниця міського голови Світлана Горбунова-Рубан, передають «Новини.LIVE Kharkiv».


Обоє дітей перебувають у лікарні. Хлопчик знаходиться у важкому стані. Він непритомний і підключений до апарату на ШВЛ. Дівчинка при свідомості. У неї переламані ноги.



Наразі, вирішується питання щодо їх опікунства. За словами Світлани Горбунової-Рубан, діти мають отримати статус сиріт якомога швидше, адже вони втратили обох батьків. Служба вже зустрічались із бабусями, аби обговорити ці питання.


«Їм потрібен представник, який буде займатись їх подальшою долею. Сьогодні наша служба була у лікарні й зустрічалась із бабусями для того, щоб вирішати питання щодо тимчасового влаштування малолітніх дітей відповідно до пункту 31 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою КМУ від 24 вересня 2008 року № 866. Також вони з’ясували наміри щодо подальшого встановлення опіки над цими дітьми», — розповіла чиновниця.


Заступниця мера також додала, що ініціативу щодо опікунства виявила бабуся по маминій лінії. Однак родина ще обговорить усе і буде вирішувати.


Нагадаємо, трагічна автопригода трапилася на окружній дорозі під Харковом. В одній з авто загинули чоловік із дружиною. Їх двох дітей доставили до лікарні.



Трагічна дорожньо-транспортна пригода сталась вранці 12 січня на окружній дорозі. Внаслідок зіткнення двох автомобілів, загинули два водії та одна пасажирка. Ще двоє малолітніх дітей доправлені до лікарні з тяжкими травами.


В автомобілі «Toyota» перебували чоловік, жінка, хлопчик і дівчинка. Як з’ясувалось, водій таксі перевозив на службовому авто свою дружину та двох дітей. За словами Руслана Сайфуліна, орендований автомобіль він використав в особистих цілях.


Також директор служби таксі «30-40» додав, що компанія надасть фінансову допомогу у ритуальних послугах та у лікуванні дітей, які зараз перебувають у реанімації.


Руслан Сайфулін розповів, що загиблий водій працював у службі «30-40» із грудня 2021 року. На момент зіткнення транспортних засобів в автомобілі не було дитячих крісел.

varta1.com.ua: Новини