Стало відомо, що Навальний помер напередодні можливого його обміну

Обмін на Вадима Красікова

Вчора, 16 лютого, стало відомо, що Олексій Навальний мертвий. Про це повідомила Федеральна служба виконання покарань РФ, пише німецький Bild.

Навального мали найближчими тижнями або місяцями обміняти на росіянина Вадима Красікова, який убив колишнього чеченського командира в парку Тіргартен у Берліні. Про обмін в інтерв'ю американцеві Такеру Карлсону говорив і сам Путін.

«Смерть Навального показує, наскільки насправді нестабільна система Путіна. Якби ситуація була стабільною, Кремлю не довелося б саджати до в'язниці, катувати і вбивати опонентів. Для зовнішнього світу Путін поводиться так, ніби він на 100% впевнений у своїй владі. Але цей вчинок показує, наскільки він боїться російської опозиції», — заявив Юліус фон Фрайтаг-Лорінгхофен, голова фонду Фрідріха Науманна в Москві у 2018–2020 роках.

Хоча найближчі соратники опозиціонера поки що не підтвердили його смерть, російські та західні експерти стверджують, що в цьому винен російський диктатор Володимир Путін.

Як повідомлялося: у російській в'язниці помер Навальний

«Немає жодних сумнівів у тому, що Путін несе відповідальність за смерть Навального. Кремль здійснив атаку отруєнням на Навального 2020 року, ув'язнив його 2021 року і відправив у колонію за Полярним колом у найжахливіших умовах», — додав Bild.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також