Стало відомо скільки людей травмувалися у Львові через негоду

До медиків звернулися 87 пацієнтів

Вчора, 28 листопада, у Львові через негоду та обледеніння шляхів  до травмпунктів Першого медоб’єднання Львова звернулось 87 пацієнтів, з них 14 – госпіталізували. Про це повідомила пресслужба Першого ТМО.

Зверталися мешканці переважно із такими травмами, як переломи велико- та малогомілкових кісток ніг, променевої та ліктевої кістки руки, із забоями мʼяких тканин, пошкодженням зв'язок, а також множинними забоями різних ділянок тіла.

«За першу добу зимової негоди до нас звернулось майже втричі більше пацієнтів, ніж торік – а саме 87 осіб. Персонал трампунків працював з наднавантаженням. Кожному пацієнту ми проводили рентгенологічне обстеження, їх оглядали вузькопрофільні спеціалісти. За потреби робили електрокардіограму та забір аналізів. Попри інтенсивність поступлень допомогу отримав кожен, хто до нас звертався», - пояснює Сергій Іщук, завідувач відділення невідкладної допомоги Лікарні Святого Пантелеймона.

Травматологи нагадують: аби уникнути падінь та травмувань, варто пам’ятати декілька правил:

  1. Подбати про зручне взуття, воно має бути не слизьким, жінкам не варто взувати підбори;
  2. Не ховати руки в кишені, адже при падінні це може спровокувати вивих плеча чи травмування обличчя та голови;
  3. Якщо падіння не уникнути, падати потрібно на бік, не виставляючи руки вперед. Та якщо усе ж посковзнулися та впали, і згодом відчуєте біль у голові, нудоту, біль у ділянці травмування, потрібно негайно звернутись до найближчого трампункту.

Адреси наших трампунктів:

  • вул. Миколайчука, 9 (Лікарня Святого Пантелеймона)
  • вул. Навроцького, 23 (Лікарня Святого Луки)
  • вул. Орлика,4 (Дитяча Лікарня Святого Миколая)

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також