Стало відомо, від кого Валерій Залужний отримав мільйон доларів за заповітом

Гроші головкому заповів українець з діаспори Григорій Степанець

Фото: Радіо Свобода

Американець українського походження Григорій Степанець, який заповів Головнокомандувачу української армії Валерію Залужному 1 млн доларів спадщини, в молодості переслідувався Комітетом державної безпеки СРСР.

Степанець, спадок якого Залужний передав на потреби ЗСУ, був родом із Вінниці.

Як інформує Оbozrevatel, про це  повідомила українська журналістка Тетяна Даниленко.

За її словами, Степанець 1938 року народження закінчив Московський державний університет імені Ломоносова. За освітою він був математиком та хіміком.

Після здобуття освіти Степанець влаштувався на роботу в Москві до науково-дослідного інституту, але підписав листа на підтримку дисидентів і вилетів з інституту. Окрім того, українця переслідував КДБ.

В останні роки існування Радянського Союзу Степанець вирішив емігрувати до США. Там він влаштувався працювати в Microsoft розробником програмного забезпечення.

Нагадаємо, Головнокомандувач української армії генерал Валерій Залужний зробив великий благодійний внесок на потреби Збройних сил України. Він пожертвував 1 млн доларів, які отримав як спадок.

Раніше повідомлялося, що згідно із соціологічними дослідженнями, українці найбільше довіряють своїм Збройним силам, президенту Володимиру Зеленському, головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, а також волонтерам.

Як повідомлялося, Залужний отримав у спадок мільйон доларів і віддав усі кошти на потреби армії.

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий