Стало відомо як навчатимуться та проводитимуть дозвілля львівські школярі наступного тижня

Рішення щодо навчання учнів початкових класів перекладено на директорів шкіл.

Фото ілюстративне

За рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято рішення ще на тиждень продовжити дистанційне навчання для учнів старших класів. Про це повідомили сьогодні у пресслужбі ЛМР.

Рішення ж щодо навчання учнів 1–4 класів самостійно приймають директори шкіл.

«Динаміка поширення коронавірусу серед дітей є дуже стрімкою. У січні цього року серед дітей було зафіксовано 1581 підтверджений випадок коронавірусу. Якщо говорити про 4 дні лютого, то вже є 351 позитивний ПЛР-тест. Станом на сьогодні 85 % учнів 1–4 класів навчаються дистанційно. Це пов’язано з великою кількістю хворих дітей або тих, хто перебуває на самоізоляції через контакти з хворими», — наголосив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Комісія прийняла рішення відносно роботи шкіл (старших класів) та позашкілля — гуртки, секції. Очікується, що школярі повернуться до очного навчання з 14 лютого.

«Відтак, на засіданні комісії з питань ТЕБ і НС було прийнято рішення, що початкова школа продовжує навчатися за рішенням керівника навчального закладу: хтось навчається дистанційно, хтось — вживу. Якщо говорити про учнів 5–11 класів, то ще тиждень вони продовжують вчитись дистанційно, а з 14 лютого рішення щодо освітнього процесу прийматимуть безпосередньо директори шкіл», — додав Москаленко.

Він також додав, що секції, гуртки, позашкілля за можливості продовжують свою роботу дистанційно.

За словами Москаленка, якщо ж це неможливо, то такі заняття ще впродовж тижня не мають відбуватися.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також