Стало відомо, як просування бійців ЗСУ під Бахмутом вплинуло на інтенсивність ворожих атак

Окупанти продовжують нести суттєві втрати в особовому складі

ФОТО: ілюстративне

Російські окупанти упродовж останньої доби здійснили 390 обстрілів позицій захисників на Бахмутському напрямку, відбулося 15 боєзіткнень, 9 авіаударів, розповів в ефірі телемарафону речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, коментуючи те, як вчорашнє просування ЗСУ під Бахмутом вплинуло на інтенсивність ворожих атак.

«В результаті боєзіткнень 165 окупантів було знищено, 216 поранено, один попав в полон. Також було знищено два основних танки ворога Т-72, бойову машину десанту, два бронеавтомобілі і пункт управління безпілотними апаратами, і польовий склад з боєприпасами», - акцентував Череватий.

Він зазначив, що після вчорашнього просування ЗСУ на окремих ділянках фронту біля Бахмута, противник не знизив кількість артилерійських обстрілів та авіанальотів, але ворог продовжує нести суттєві втрати в особовому складі під час активних боєзіткнень. 

 «В плані артилерійських та авіанальотів приблизно кількість плюс-мінус та ж сама. Боєзіткнення все ще активні. Якщо з учорашнім днем порівнювати, то вчора - 28 боєзіткнень було на Бахмутському напрямку, але 15 (сьогодні) це теж не мало і ворог ще дуже активний. В силу таких активних боєзіткнень вони втрачають велику кількість особового складу. Відтак, вони змушені крім головної сили, яка по суті монопольною була на цьому напрямку у ПВК »Вагнер«, долучати підрозділи мотострілецькі, а до цього вони залучали повітряно-десантні війська. В цих підрозділах часто особовий склад не самовмотивований, доукомплектований за рахунок мобілізованих, а тому менш стійкий», - підкреслив Череватий.

Читайте також, чи має росія успіх у наступах: з'явилися нові подробиці з фронту.

Також він розповів, що на Лимансько-Куп’янському напрямку ворог здійснив 470 обстрілів та 11 авіанальотів на позиції українських захисників, також відбулось одне боєзіткнення. Противник отримав гідну відповідь та поніс втрати: «В результаті 38 окупантів було знищено, ще 65 зазнали поранень. Знищено чотири бойових машини піхоти, станцію радіоелектронної боротьби »Стриж«. Чотири польових склади з боєприпасами», - сказав Череватий.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк