Стефанчук пояснив, чому Верховна Рада поки не стала звільняти Безуглу

Він наголосив, що «криками, блокуванням трибуни або політичними гаслами це питання вирішене не може бути»

ФОТО: Мар'яна Безугла

Верховна Рада зможе внести до порядку денного і розглянути відкликання народної депутатки Мар'яни Безуглої з посади заступниці голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки тільки після відповідного рішення погоджувальної ради депутатських фракцій і груп. Про це заявив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, передає «Інтерфакс-Україна».

Він нагадав, що порядок денний кожного пленарного засідання ВР колективно формує погоджувальна рада. А голова Верховної Ради не бере участі в цих голосуваннях.

«Сьогодні (10 січня) на засіданні погоджувальної ради жодна з фракцій не поставила питання про внесення до порядку денного постанови. Тому коли на погоджувальній раді буде ухвалено рішення внести це або будь-яке інше питання до порядку денного, його буде винесено на розгляд. Тільки так», – пояснив спікер ВР.

Водночас Стефанчук наголосив, що, незважаючи «на своє ставлення до пані Мар'яни», яка системно критикує і його в соцмережах, він зобов'язується діяти винятково в межах, визначених регламентом Верховної Ради.

Спікер наголосив, що «криками, блокуванням трибуни або політичними гаслами це питання (звільнення Безуглої. – Ред.) вирішене не може бути».

Також Стефанчук очікує висловлення позиції від фракції «Слуга народу» щодо цього питання, оскільки Безугла є представницею цієї політсили в українському парламенті.

Читайте також: стало відомо, коли Рада розгляне постанову про відкликання Безуглої з посади заступниці очільниці комітету з нацбезпеки

На думку спікера, 10 січня погоджувальна рада «правильно розставила пріоритети та сконцентрувалася під час формування порядку денного на питанні підтримки військових і виконанні наших зобов'язань перед Європейським Союзом».

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також