Столтенберг назвав ситуацію на полі бою в Україні дуже складною

З початком контрнаступу лінія фронту не дуже змінилася

У НАТО назвали ситуацію на фронті в Україні «дуже складною», від початку контрнаступу ЗСУ лінію фронту не дуже змінилася. Про це заявив у понеділок генсек НАТО Єнс Столтенберг перед зустріччю Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ. 

Ситуація складна вздовж усієї лінії фронту, однак найважче - на сході.

«Ми бачимо велику кількість втрат. І найінтенсивніші періоди бойових дій, які від початку війни відбувалися минулими місяцями та тижнями. І в той час лінія фронту суттєво не змінилася», - сказав він.

Російські війська зазнають суттєвих втрат як в особовому складі, так і у техніці. На думку Столтенберга - це є суттєвим досягненням української армії.

Читайте також: Нардепка Безугла заявила, що Залужний має піти у відставку

«Звичайно, військові досягнення ЗСУ можна оцінювати метрами просування, але також втратами, які зазнає російська армія. Лінія фронту не дуже сильно змінилася. Але також, якщо російські війська зазнають суттєвих втрат як в особовому складі, так і у спроможностях, то це є суттєвим досягненням. А також українські військові відштовхнули Чорноморський флот РФ. І це велике досягнення», - сказав генсек НАТО.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт