Столтенберг оцінив ризик ядерного удару з боку росії

Немає жодних змін у ядерній стратегії Росії

НАТО сповнене рішучості допомагати Україні, доки Путін веде війну, навіть якщо це займе місяці чи роки. Про це Столтенберг сказав у інтерв’ю «Welt am Sonntag»

Журналіст уточнив, що Москва погрожує застосувати ядерну зброю та нещодавно по російському телебаченню було зазначено, що Росія може знищити Берлін впродовж двох хвилин.  

Столтенберг пояснив: «Ми маємо право підтримувати Україну. Україна є суверенною державою, і відповідно до Статуту ООН кожна суверенна держава має право на самооборону. Ми допомагаємо Україні забезпечити це право. Якби ми цього не робили, ми б визнали використання військової сили як перевагу. Я не хочу жити в такому світі. Ми чуємо загрозливу ядерну риторику російського керівництва. Це безвідповідально і необдумано. Ядерну війну неможливо виграти і ніколи не слід вести, в тому числі в Росії. З початку війни в Україні 24 лютого НАТО не відчуло жодних змін у ядерній стратегії Росії».

Також, Столтенберг прокоментував можливість використання тактичної ядерної зброї: «Наше завдання — мінімізувати цей ризик. НАТО — найсильніший альянс у світі. І наш меседж зрозумілий: якби була використана ядерна зброя, то з усіх боків були б лише переможені».

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також