Столтенберг повідомив чи будуть війська НАТО в Україні

Генсек НАТО зробив важливу заяву

Війська НАТО в Україні. Колаж / Фото: ТСН.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що військовий Альянс не планує надсилати військові частини до України - на тлі повідомлень, що лунають від західних політиків, інформує ТСН.

За словами Столтенберга, «союзники щодо НАТО надають Україні безпрецедентну підтримку». Тим часом будь-яке рішення про відправлення військ потребуватиме одностайності від всіх країн-членів.

«Ми займаємося цим від 2014 року та активізували свою діяльність після повномасштабного вторгнення. Але планів розміщення бойових військ НАТО в Україні немає», - наголосив генсек Альянсу.

Він назвав повномасштабне вторгнення Росії до України «агресивною війною, яка »грубо порушує міжнародне право«. Генсек також зауважив: за міжнародним правом, Україна має право на самооборону, а »ми маємо право підтримати її у відстоюванні цього права". 

Війська НАТО в Україні

Президент Франції Еммануель Макрон не виключив, що у майбутньому війська країн НАТО можуть бути введені на територію України. Втім, «наразі консенсусу щодо відправлення військ немає».

Франція, країна-член НАТО, не виключає ймовірності відправлення своїх військових до України. За словами прем'єра, Габріеля Атталя, не можна дозволити Росії виграти війну в Україні.

Читайте також: нардеп пропонує відмовитися від окупованих територій задля членства в НАТО, а потім їх відвоювати.

Тим часом в адміністрації президента РФ Володимира Путіна відреагували на можливе введення військ НАТО до України. Мовляв, обговорення на Заході можливості відправлення військ до України -«важливий та новий елемент».

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також