Столтенберг про мирні переговори з РФ: Мінська-3 допустити не можна

Партнери повинні надати Україні ще більшу допомогу

ФОТО: Єнс Столтенберг

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Лідери Альянсу рішучі й сильні, і це буде чітко виражено на саміті НАТО, де я очікую на потужний пакет допомоги для України. З новими тренуваннями й допомогою Альянсу для України, командуванням НАТО для України, фінансовими зобов'язаннями, додатковими оголошеннями про збільшення військової підтримки, двосторонніми угодами про безпеку...», - сказав Столтенберг.

Київ має вирішувати, які умови є прийнятними для мирних переговорів та будь-якого рішення, досягнутого шляхом переговорів, тому що Україна є суверенною незалежною державою.

«Що ми маємо зробити як члени НАТО, так це допомогти Україні зміцнити свої позиції, тому що ми знаємо, що існує дуже сильний зв'язок між тим, що відбувається за столом переговорів, і ситуацією на полі бою», - вказав Столтенберг.

Читайте також: З 16 липня водіїв, які не оновили дані, можуть примусово забирати до ТЦК

Він також зауважив, що зараз немає жодних ознак того, що російський диктатор Володимир Путін готовий до мирних переговорів у плані того, щоб його остання пропозиція полягала в тому, що Україна повинна відмовитися від усіх територій у чотирьох областях, які він незаконно анексував.

varta1.com.ua: Новини

Юлія Зуб