Страшна цифра: збільшилася кількість вбитих від рук російських окупантів дітей під час війни

І це навіть не остаточні дані...

У війні в Україні з 24 лютого 2022 року загинули 153 дитини та понад 245 отримали поранення.

Про це сьогодні повідомив Офіс генерального прокурора у своєму «Telegram».

«Майже 400 дітей постраждали в Україні з початку збройної агресії Російської Федерації. З них 153 загинуло та понад 245 поранено», — йдеться у повідомленні.

Найбільше постраждало дітей у Київській — 73, Донецькій — 65, Харківській — 53, Чернігівській — 43, Миколаївській — 30, Луганській — 31, Запорізькій — 22, Херсонській — 29, столиці — 16, Сумській — 16, Житомирській — 15 областях.

«19 березня російські військові обстріляли колони цивільних авто, які  здійснювали евакуацію «зеленим коридором» з м. Маріуполя, внаслідок чого загинули батько з дитиною.

31 березня від тяжких поранень померла 2-річна дівчинка з міста Лисичанська Луганської області, яка разом зі своїм 7-річним братом напередодні отримали тяжкі поранення.

30 березня на Чернігівщині, внаслідок обстрілів, двоє дітей отримали поранення.

31 березня на Донеччині до лікувального закладу доставлено 5 неповнолітніх, які отримали поранення внаслідок обстрілу», — повідомляють в прокуратурі.

Через бомбардування та обстріли пошкоджено 859 закладів освіти, 83 з них зруйновано повністю. Найгірша ситуація у Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Житомирській, Чернігівській областях та місті Київ.

Нагадаємо, ще 28 березня повідомлялося про 140 дітей. Всього лише за п’ять днів кількість дитячих життів, забраних ворогом збільшилася на 13 чоловік.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також