Страшна негода на Одещині: заклади освіти переходять на дистанційне навчання (ВІДЕО)

Населені пункти без світла, рятувальники і поліція допомагає водіям

Скриншот з відео

На Одещині зв'язку з різким погіршенням погодних умов (снігопад), завтра, 27 листопада 2023 року, всі заклади освіти переходять на дистанційну форму навчання. Дитячі садки та школи працюватимуть у режимі чергових груп. Про це повідомив очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Зазначено, що піклуючись про збереження здоров’я дітей та належну організацію освітнього процесу, дітей відправлять на дистанційне навчання.

«Поки на один день, проте у разі продовження ускладнення погоди, дистанційне навчання може бути продовжено. Тож про подальший графік роботи навчальних закладів буде повідомлено додатково. Закликаю без зайвої потреби та супроводу не відпускати дітей на вулицю», - йдеться у дописі.

Станом на зараз найважча ситуація в Одеській області: буревій повалив дерева, чимало громад залишились без електро- та водопостачання, перекрито рух на деяких автомобільних дорогах загального значення, є проблеми із мобільним зв’язком.

До райвідділів поліції надійшло 37 повідомлень про аварії, з яких 3 повідомлення з потерпілими. Загиблих та госпіталізованих немає. 

Ще 34 повідомлення надійшли про ДТП без потерпілих: 

  • Біляївський - 7;
    Усатівський – 4;
    Чорноморський – 1;
    Березівський – 1;
    Іванівський – 1;
    Б-Дністровський - 5;
    Татарбунарський – 1;
    Саратський – 2;
    Ізмаїльський – 3;
    Кілійський – 2;
    Ренійський - 2;
    Балтський – 1;
    Любашівський – 2;
    Захарівський – 2.
    З яких: 6 фактів ДТП за участю вантажівок;
    5 фактів з'їздів з дороги рейсових автобусів.

Водіям великовагових автомобілів варто врахувати обмеження руху на трасах М-15 Одеса – Рені та М-28 Одеса – Южне.

На трасі М05 є ділянки заблоковані вантажівками на підйом, проїзд можливий лише легковим транспортом.

Обласна та місцева влада тримає ситуацію на контролі, працюють усі відповідні служби, йде оперативна ліквідація наслідків негоди. Там, де відсутня електрика, обʼєкти критичної інфраструктури працюють на генераторах.

Загалом у Одеській області без світла залишились 116 населених пунктів.

По країні знеструмлено 160 населених пунктів у чотирьох областях, скрізь працюють енергетики та комунальники. У Миколаївській області без електрики перебувають 20 населених пунктів, у Дніпропетровській – 18, у Донецькій – шість.

Зважаючи на прогнози фахівців про посилення вітру, сильні снігопади, хуртовини та ожеледицю в багатьох регіонах країни, в усіх областях працюють штаби з ліквідації наслідків негоди. Всі служби переведені у посилений режим роботи.

Читайте також: до України наближається циклон: як зміниться погода

Також у  Київській, Чернігівській, Черкаській, Одеській областях очікуються сильні снігопади, в Сумській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій та Миколаївській —  мокрий сніг та дощ.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена