Страждав від нестерпного болю: у Львові лікарі допомогли 6-річному хлопчику (ФОТО)

Восени хлопчик грався на подвір’ї і вдарився правою ногою

Львівські хірурги видалили новоутвір всередині кістки 6-річного хлопчика. Пухлина, що розрослася у великій гомілковій кістці, завдавала дитині нестерпного болю та могла зупинити ріст ніжки. Історію порятунку хлопчика розповіли Варта 1 у прес-службі лікарні

Пацієнт - шестирічний Матвійко з Львівщини.

Восени хлопчик грався на подвір’ї і вдарився правою ногою. Відтоді кінцівка почала боліти. Однак про це Матвійко зізнався батькам лише через кілька тижнів після удару, коли на гомілці вже з’явилася припухлість. Батьки негайно звернулися до лікаря. На рентгенівському знімку неозброєним оком було видно, що у кістці відбулися зміни.

Але тоді якогось гострого хірургічного захворювання медики не виявили.

З часом біль у ніжці посилився, а припухлість збільшилася і одного дня почервоніла. Тож батьки вирішили шукати порятунку вже в обласному центрі і повезли сина до Дитячої Лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова. Наші спеціалісти провели КТ-діагностику і попередньо встановити діагноз: доброякісна пухлина кістки. Новоутвір виник на місці забою і ріс не назовні, а всередину кістки. На момент звернення до наших хірургів він сягав 6 см. А біль, який відчував Матвійко, став уже нестерпним.

Адже чимала пухлина перекривала кістково-мозковий канал та посилила в ньому тиск. Хлопчику було важко ступати на ніжку.

Ба більше - кінцівка навіть могла перестати рости, позаяк новоутвір розташувався близько до зони росту кістки. Єдиний спосіб цього не допустити та позбавити Матвійка болю - операція. Хірургам Лікарні Святого Миколая вдалося повністю видалили пухлину.

Однак, на її місці очікувано утворився дефект. Простіше кажучи - дірка, яку необхідно було закрити.

Аби штучно з’єднати кістку, ми використали одинадцяте ребро хлопчика. Воно відноситься до плаваючих і має здатність відновлюватися самостійно. Тож ми запломбували дефект власною кістковою крихтою пацієнта. Таким чином, нам вдалося одномоментно і забрати пухлину, і усунути дефект, що виник внаслідок її видалення”, - розповідає про хід операції медичний директор Дитячої Лікарні Святого Миколая, хірург Олександр Калінчук.

Втручання тривало близько двох годин і минуло успішно. Тепер хлопчик швидко відновлюється після операції та готується вже восени піти до першого класу.

Читайте також: Львівські медики рятували 10-місячного хлопчика від опіків (ФОТО)

Лікарі повернули Матвійку щасливе та здорове дитинство.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також