Стріляв у живіт 22-річній дівчині: нові подробиці резонансного вбивства солдата Рябчука (ФОТО, ВІДЕО)

Мотиви трагедії досі залишаються невідомими. Жахливі факти оприлюднюють правоохоронці.

П’ятеро постраждалих під час розстрілу людей, який сьогодні влаштував нацгвардієць Артем Рябчук досі перебувають у лікарні. Серед постраждалих — 22-річна дівчина. Про це офіційно повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За словами Геращенка, підозрюваний впритул стріляв в живіт 22-річній дівчині — військовослужбовиці Нацгвардії.

"Якою ж треба бути мерзотою, щоб випустити 3 кулі впритул у 22-річну дівчину військовослужбовця Національної Гвардії. Дівчина отримала поранення в коліно в плече та найважче у живіт. Зараз хірурги лікарні Мечникова боряться за її життя.

Вона втратила понад три літри крові. Її товариш по службі отримав поранення в черевну порожнину, також перебуває у важкому стані.

Життя інших двох поранених, доправлених до лікарні Мечникова, за оцінками лікарів поза небезпекою. У важкому стані також військовослужбовець НГУ доправлений до 16 міської лікарні. У нього поранення в груди у стегно та в плече", — розповів Геращенко.

Геращенко звернувся до військовослужбовців підтримати поранених і здати кров.

Також відреагував і міністр МВС Денис Монастирський у «Facebook».

"По перше, приношу свої глибокі співчуття рідним та близьким загиблих від дій військовослужбовця НГУ Артема Рябчука. На цей час загиблими є 5 осіб, у тому числі жінка та ще 5 осіб є пораненими. За їх життя боряться лікарі.

По друге, тільки що Артема Рябчука затримали співробітники поліції в Дніпропетровській області. Він буде нести найсуворішу відповідальність, передбачену Законом. Дякую всім співробітникам поліції, хто чесно виконав свою роботу.

За моїм наказом буде створена комісія з вивчення обставин, які могли призвести до таких дій 21-річного військовослужбовця, якого призвали для того, щоб навчити як боронити країну і дбати про безпеку, а не для того, щоб він розстрілював своїх колег.

Також будуть вивчатися обставини проходження Артемом Рябчуком військово медичної комісії, його психічний стан на момент видачі допуску до зброї. Після вивчення умов та обставин що призвели до трагедії будуть зроблені висновки. У тому числі кадрові.

Впевнений що нам треба провести ґрунтовний аналіз того, як в країні побудована строкова військова служба, які її переваги та недоліки і що потрібно кардинально змінювати", — написав міністр.

Додамо, що імена поранених та загиблих нещодавно були оприлюднені у ЗМІ.

Про Рябчука відомо, що він з Одещини, ріс без батька. 

Затримання Рябчука відбулося сьогодні зранку. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також