Створюють низку проблем: покинуті на вулицях Львова автомобілі хочуть забрати

Не один рік львів’яни висловлюють своє обурення щодо покинутих транспортних засобів

Не один рік львів’яни висловлюють своє обурення та занепокоєння щодо покинутих, безхазяйних транспортних засобів. У з'язку з цим, депутати ЛМР звернулися до міського голови Андрія Садового із пропозицією прибрати усі покинуті автомобілі з вулиць Львова. Про це повідомив голова постійної комісії транспорту, звязку та мобільності Ігор Зінкевич під час пленарного засідання сесії ЛМР 16 травня.

Він наголосив, що автомобілі, які тривалий час залишаються на вулицях, у дворах та парковках створюють низку проблем. Крім того, вони погіршують зовнішній вигляд міста, створюючи враження занедбаності та безладдя. Також вони створюють додактові перешкоди для пішоходів та водіїв, стають об’єктами вандалізму та сприяють утворенню несанкціонованих смітників. Займають цінні місця для паркування. 

«Переконаний, що реалізація зазначених заходів сприятиме покращенню зовнішнього вигляду нашого міста, підвищенню рівня комфорту для мешканців та гостей, а також поліпшенню транспортної ситуації на дорогах», - зазначив Зінкевич.

В умовах війни такі об’єкти несуть ще більшу потенційну небезпеку, оскільки покинуті транспортні засоби можуть використовуватись диверсантами для закладання вибухівки. 

Враховуючи вищенаведене, детупати просять доручити відповідним структурним підрозділам та виконавчим органам Львівської міської ради наступне:

  • вирішити питання безхазяйних транспортних засобів, що розташовані на вулицях м. Львова;
  • розробити проект переміщення та затримання вказаних транспортних засобів;
  • розробити проект реалізації та/чи утилізації таких транспортних засобів.

Читайте також: очільник Львівської ОВА звернувся до мешканців з важливою заявою стосовно графіків відключень світла

«Сьогодні питання безпеки є №1. Якщо стоїть закинути машина 1-2 роки, невідомо, хто туди може проникнути. І тоді може бути велика біда. Однозначно, що всі машини, які покинуті і не мають належного догляду, мають бути забрані. Треба визначити, куди їх вивезти. Паралельно, треба мати контакт мешканців, щоб дізнатися чиї це машини. Місто має за це нести відповідальність»,  – зазначив міський голова Андрій Садовий.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі