Суботня бійка в барі: відомий львівський громадський діяч накинувся з кулаками на екс-консула України в Мюнхені

1164979-biyka-u-nichnomu-klubi-na-proskurivskiy-zakinchilasya-reanimatsieyu
1164979-biyka-u-nichnomu-klubi-na-proskurivskiy-zakinchilasya-reanimatsieyu

Засновник львівської громадської організації ГО «Ідея Міста» Назарій Брезіцький жорстоко побив майже удвічі старшого за нього екс-консула України в Мюнхені Володимира Цвіля. Також громадський активіст запрагнув і собі смартфона колишнього консула вартістю 27 тис грн. Про це інформує «Zaxid.net».

Інцидент трапився ввечері у суботу, 2 листопада, у ресторані готелю «LH Hotel & SPA», що розташований на площі Петрушевича.

Поліціянти підтвердили факт бійки у ресторані готелю «LH Hotel & SPA», але, нразі, не розголошують прізвищ потерпілого і підозрюваного у нападі. Проте, місцевий журналістський портал  «Діло» уже опублікував фото витягу з єдиного державного реєстру досудових розслідувань, у якому прямо вказані прізвища учасників неприємної ситуації, у якому Володимир Цвіль отримав струс мозку і перелом носу.

Поліція уже відкрила кримінальне провадження за підозрою Брезіцького у розбої. Судячи з інкримінованої йому ст. 187 ч. 1 ККУ (розбій), активісту загрожує позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

Щодо причини бійки патруль Львова мовчить. Винуватець інциденту на дзвінки журналістів не відповідає.

Нагадаємо, 35-річний Назарій Брезіцький відомий переважно з вуличних білбордів і регулярних передач на одній із місцевих радіостанцій. Також місцеві соціологи включають його у опитування як ймовірного кандидата на виборах мера Львова, хоча його рейтинг складає лише 1,2 %.

Потерпілий, 57-річний Володимир Цвіль обіймав посаду консула України в Мюнхені впродовж 2002–2004 рр.

varta1.com.ua: Новини