Суд дозволив затримати Анатолія Шарія

4a94201-clipboard01
4a94201-clipboard01

Печерський районний суд Києва дозволив затримати підозрюваного у державній зраді Анатолія Шарія для доставки в суд з метою розгляду обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Про це  повідомляє «УП», з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

За даними джерела видання, рішення було винесене 25 лютого. Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Так, 25 лютого, підозрюваний у держзраді Анатолій Шарій вдруге не з’явився в СБУ для участі у допиті у якості підозрюваного, його оголосили у державний розшук.

Служба безпеки України скерувала до Київської міської прокуратури запити про міжнародну правову допомогу та необхідні матеріали для організації та проведення слідчих дій на території інших країн у кримінальному провадженні у справі Шарія. Також СБУ розслідує ймовірне підроблення при перереєстрації «Партії Шарія».

Нагадаємо, 16 лютого, блогеру, який проживає в Іспанії, Анатолію Шарію було повідомлено про підозру за статтею про державну зраду і порушення рівноправності громадян.

На переконання слідчих, він здійснював протиправну діяльність на шкоду національній безпеці України в інформаційній сфері. Є підстави вважати, що Анатолій Шарій діяв на замовлення іноземних структур. Докази слідства підтверджені низкою експертних досліджень, які встановили, що в інтерв’ю та виступах Шарія наявні факти його підривної діяльності проти України.

Шарій на своїй сторінці у «Facebook» написав, що тепер йому не треба зайвий раз доводити в ЄС, що всі справи на нього в Україні«чиста політика». Він заявив, що підозра йому не вручена і повістка про виклик на допит також.  

varta1.com.ua: Новини