Суд обрав запобіжний захід скандальному Олександру Дубінському (ВІДЕО)

Суд призначив нардепу Олександру Дубінському запобіжний захід

Скриншот Суспільне

В четвер, 10 серпня Печерський райсуд Києва обрав народному депутатові Олександру Дубінському, якого підозрюють у службовому підробленні документів для виїзду за кордон, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета терміном до 8 жовтня. Про це повідомляє Суспільне із зали суду.

Захисник нардепа звернувся з клопотанням відкласти засідання, бо зараз відбувається пленарне засідання у Верховній раді, а в судовій залі перебувають ще три депутати.

Сам Дубінський також просив перенести розгляд запобіжного заходу.

«Засідання зараз важливі, вони відбуваються раз на 5 тижнів, прошу задовольнити клопотання», — сказав Дубінський.

Прокурор заперечив, бо порушення, у якому підозрюють Дубінського, перебуває у сфері діяльності нардепа.

«Яким чином депутати тут, а не в сесійній залі, я не розумію. Депутати не впливають на судовий процес», — сказав прокурор.

Суддя відмовився перенести засідання.

Сторона обвинувачення просила суд застосувати до нардепа запобіжний захід у вигляді особистого зобов‘язання з носінням електронного браслета і не відлучатись зі свого місця проживання.

Відповідно, суд призначив нардепу Олександру Дубінському запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Він має носити електронний браслет, не може виїздити за межі Київської області, має здати закордонні паспорти і з'являтися на кожен виклик слідчого.

Служба безпеки спільно з ДБР проводили обшуки у народного депутата України, перевіряючи обставини та законність його виїзду за кордон у період воєнного стану.

За даними слідства, народний обранець поїхав за межі нашої держави під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу.

При цьому батько нардепа виїжджав за кордон і повертався звідти самостійно – без фактичного супроводу парламентаря.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена