Суд оштрафував жінку, яка з граблями напала на авто працівників ТЦК (ВІДЕО)

Ліля не пам'ятає, як напала

Жінку, яка пошкодила автомобіль військових Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час конфлікту 29 березня, визнали винною у скоєнні дрібного хуліганства. Про це Суспільне Хмельницький розповіли в Ізяславському районному суді.

За рішенням суду за скоєне жінка має заплатити 85 гривень штрафу. 

Жінка — жителька села Кунів Плужненської громади Лілія Христунова. Хто знімав та опублікував відео, каже, не знає.

Хмельницький обласний ТЦК у день інциденту опублікував повідомлення у Facebook про напад групи агресивних місцевих мешканок на військовослужбовців Шепетівського районного ТЦК під час проведення заходів оповіщення з нагадуванням про кримінальну відповідальність за перешкоджання проведенню заходів з мобілізації. Неправомірність своїх дій, каже Лілія, визнає.

«Я не відмовляюсь від того, що неправильно зробила. Але я не пам’ятаю, як я це зробила. Я собою не пишаюсь, не пишаюся цим вчинком. Мені всі телефонують, кажуть, яка я молодець, а мені так кепсько на душі», — каже жінка.

Її молодший син зараз на фронті. Захищати країну приїхав з-за кордону в перші дні повномасштабного вторгнення. А два тижні тому її старшого сина працівники Шепетівського територіального центру комплектування без документів силою вивезли з лісу, де той перебував на підробітках. Жінка каже, він має право на відстрочку.

Жінка пояснила, що емоційно відреагувала, бо в автомобілі ТЦК побачила того, хто не хотів приймати у неї документи на відстрочку від служби сина.

«Ми того дня просто йшли прибирати парк у нас в селі. Бачимо, машина військова стоїть. Жінки попросили, щоб вони вийшли, розумієте, ми хотіли знати, чого вони сюди приїхали. А тоді я відкрила двері й побачила в машині того Олега, що не хотів в нас заяву приймати.І тут мене понесло», — говорить жінка.

Утім, як вдарила двері держаком від граблів, Лілія каже, не пам’ятає.

Читайте також: на Хмельниччині група жінок напала на працівників Шепетівського РТЦК.

Загалом, нині понад 300 чоловіків з Плужненської громади служать у Збройних Силах. 22 захисника загинули на фронті, ще п’ятеро — зникли безвісти.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт