Суд покарав студента, який скоїв ДТП на електросамокаті

samokat
samokat

Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Кихтюк Р. М., розглянувши матеріали справи про притягнення до адміністративної відповідальності студента ЛВПУ будівництва та архітектури, покарав штрафом винуватця ДТП. Про це йдеться у матеріалі справи Єдиного реєстру судових рішень.

Хлопець керуючи електросамокатом спричинив дорожньо-транспортну пригоду, порушивши ПДР.

«Із протоколу про адміністративне правопорушення слідує, що 11.10.2021 року о 12.38 год., хлопець , керуючи електричним транспортним засобом електросамокатом у м. Луцьку по пр. Волі, 12, не вибрав безпечної швидкості руху, не вжив заходів для зменшення швидкості та здійснив зіткнення з автомобілем «Scoda Octavia», р. н., чим порушив вимоги п.п. 12.3 Правил дорожнього руху України. Внаслідок ДТП, транспортні засоби отримали механічні ушкодження», — йдеться у дописі.

У судовому засіданні студент вину в інкримінованому правопорушенні не визнав, суду пояснив, що винним у вчиненні даної ДТП є водій «Scoda Octavia», оскільки різко виїхав з повороту і він не мав можливості уникнути зіткнення.

Хоча керманич самокату не визнав свою вину, його вина у скоєному повністю підтверджується дослідженими в судовому засіданні письмовими доказами, а саме: протоколом про адміністративне правопорушення, схемою місця ДТП, письмовими поясненнями іншого учасника дорожньо-транспортної пригоди та іншими матеріалами справи.

Таким чином, дослідивши зібрані та досліджені в судовому засіданні докази в їх сукупності, суд приходить до висновку, що хлопчина порушивши інкриміновані Правила дорожнього руху, вчинив правопорушення, передбачене ст. 124 КУпАП.

Чоловіка визнано винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП та застосовано адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 (вісімсот п’ятдесят) грн.

Окрім того студенту доведеться сплатити в дохід держави судовий збір в розмірі 454 (чотириста п’ятдесят чотири) грн.

varta1.com.ua: Новини