Суд у Львові покарав священника, який хотів відкупитись від патрульних за п’яну їзду

Норма алкоголю перевищувала у шість разів

ФОТО: скриншот з відео

У Львові судили священника Юрія Сенчука, який дав патрульному хабар, щоб уникнути відповідальності за п’яну їзду. Залізничний районний суд призначив покарання – 17 тис. грн штрафу. Справу про нетверезу їзду суд розглядає окремо.

 Як вказано у вироку суду, який винесли у листопаді 2023 року, на початку жовтня 54-річний уродженець Золочева Юрій Сенчук керував кросовером Jeep Compass на вул. Підміській (бічна вул. Любінської), коли його зупинили патрульні. Цей кросовер був в орієнтуванні правоохоронців, бо очевидці повідомили, що водій Jeep Compass є нетверезим. Юрій Сенчук пройшов перевірку за допомогою алкотестера, яка показала у нього 1,26 проміле алкоголю (у понад шість разів перевищена норма).

При розмові з патрульними чоловік назвався священником, казав, що їде після літургії, та спробував відкупитись, запропонувавши хабар.

Читайте також: п‘янючого священника зупинили по дорозі до Києва (ВІДЕО).

Патрульна поліція Львівщини опублікувала відео з нагрудних камер патрульного, на якому видно, що Юрій Сенчук пропонував різні суми хабара.

Він сказав, що поклав патрульному у кишеню хабар, потім почав пропонувати більше грошей.

Докласти гроші до хабара також пропонував друг Юрія Сенчука, який був на місці. Він казав, що у нього є 100 доларів та тисяча гривень і він готовий їх віддати. Чоловіки пропонували загалом 15 тис. грн і казали, що патрульний зможе їх дати «на службу Божу».

Патрульний відмовився від хабара і щодо Юрія Сенчука склали протокол про нетверезу їзду, на місце також викликали слідчих, які порушили кримінальну справу через дачу хабара.

Під час розгляду справи Юрій Сенчук уклав угоду про визнання винуватості з прокурором, яка передбачає покарання – 17 тис. грн штрафу.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк