Суд у Львові виніс вирок лікарю, який підробляв рецепти і торгував наркотиками

Медик виписував ліки на померлих осіб

ФОТО: ілюстративне

У Львові судили лікаря-нарколога поліклінічного відділення Бродівської центральної міської лікарні Сергія Л., який підробляв підробляв рецепти та виписував сильнодіючі ліки на померлих осіб. Згодом збував препарати через посередників. Галицький районний суд міста призначив медику умовне покарання, пише Zaxid.net.

Зазначається, що лікар-нарколог Сергій Л. з 20-річний стажем роботи у поліклінічному відділенні Бродівської ЦМЛ, підробляв рецепти на придбання сильнодіючих лікарських засобів, обіг яких обмежений законодавством. Обвинувачений використовував офіційні рецептурні бланки з печатками установи та виписував ліки на померлих осіб.

Потім через невстановленого слідством посередника лікар передавав ці рецепти особам, які купували на них ліки, зокрема, в комунальній аптеці на вул. Фредра у Львові. Так у січні-жовтні 2023 року лікар виписав близько 80 рецептів на придбання препаратів «Зопіклон» та «Димедрол» на людей, які померли, у тому числі 10 і більше років тому.

У суді обвинувачений свою вину визнав та розкаявся.

Суддя визнав Сергія Л. винним у службовому підробленні документів та збуті сильнодіючих лікарських засобів і призначив покарання – три роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, пов’язаною з обігом сильнодіючих лікарських засобів, терміном на один рік. Водночас його звільнили від відбування покарання, призначивши два роки іспитового терміну.

Читайте також, відома медична лабораторія опинилася під загрозою закриття: люди не отримують зарплати (ВІДЕО)

На вирок ще може бути подана апеляція.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також