Суд відібрав доньку в найстаршої матері України

Без позбавлення батьківських прав

Фото архівне: Суспільне Чернігів

Вчора, 20 жовтня, Новозаводський районний суд Чернігова ухвалив рішення відібрати 12-річну доньку у найстаршої матері України Валентини Підвербної. Про це Суспільному повідомила прессекретарка Новозаводського районного суду Тетяна Андрушко.

"Дійсно сьогодні було розглянуто справу про відібрання дитини у Валентини Підвербної. Засідання проходило у закритому режимі. Оголошена вступна та резолютивна частина рішення, згідно якої ухвалено відібрати малолітню дитину від матері, без позбавлення батьківських прав. До досягнення малолітньою дитиною 14-річного віку, тобто строком до 23 лютого 2025 року”, — зазначила Тетяна Андрушко.

Валентина Підвербна була присутня на засіданні, але коментувати рішення відмовилась.

«Я піду до свого адвоката, бо я сама нічого не знаю», — каже Підвербна.

Адвокат Підвербної Андрій Котенок повідомив, що вони ще не вирішили чи подаватимуть апеляційну скаргу. 

Нагадаємо, Анна-Марія Підвербна опублікувала в соцмережі низку дописів, у яких написала про те, що, начебто її мати, Валентина, ображає через косоокість, шматує спідню білизну, завдає тілесних ушкоджень. 

Читайте також: Донька найстаршої матері України готує промову в суді, а 78-річна матір плаче: продовження скандальної історії

Резюмуючи, дівчинка повідомляла, що таким чином мати може довести її до самогубства. Після цих дописів в ситуацію втрутились чернігівська поліція, соцслужби та місцева влада, приїхавши до квартири Підвербних. Дитину було терміново вилучено. Зараз, до рішення суду, Анна-Марія перебувала в лікарні.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт