Суд відхилив позов директорки Музею Голодомору через цькування її за зовнішність

Пзов директорки Лесі Гасиджак

Голосіївський районний суд Києва відмовився задовольнити позов виконувачки обов’язків директорки Національного музею Голодомору-геноциду Лесі Гасиджак до юриста Клима Братківського про захист гідності та ділової репутації, а також про визнання інформації дискримінаційною та недостовірною. Про це повідомили в Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем».

«Коментувати рішення поки зарано, ми чекаємо повний текст, щоб проаналізувати мотивувальну частину, але вже готуємося до його оскарження в апеляційному суді. Тема дискримінації складна, але можлива до опанування та побудови загальноприйнятих правил і норм поведінки, які не будуть обмежувати людину за будь-якими ознаками та порушувати її права», — прокоментувала адвокатка Оксана Гузь, яка представляла Гасиджак.

Над справою також працювали адвокатки Марина Саєнко, Христина Кіт та Марта Змисла. У позові адвокатки зазначали, що поширена в публічному просторі інформація призвела до формування негативного образу щодо Гасиджак як науковиці, громадської активістки, що завдає шкоди її діловій репутації та негативно впливає на її професійну діяльність.

Представниці в.о. директорки Національного музею Голодомору-геноциду наголошували, що поширена Братківським інформація є не тільки утиском, а й певною формою тривалого дискримінаційного переслідування.

Нагадаємо, Клим Братківський заявив: «А ви бачили, як виглядає в.о. генерального директора Музею Голодомор Леся Гасиджак? Це якесь знущання над пам’яттю про Голодомор». 

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

Читайте також