Суд відправив скандального нардепа в СІЗО без права застави

Йдеться про Дубінського

Печерський районний суд Києва у ніч проти 14 листопада обрав запобіжний захід народному депутатові Олександру Дубінському у вигляді тримання під вартою на 60 діб без альтернативи застави. Про це повідомляє «Суспільне».

Дубінський пробуде у СІЗО до 12 січня 2024 року.

Захист депутата просив відводу судді, пояснюючи це тим, що адвокати не встигли ознайомитися з матеріалами справи. Засідання просили перенести на 14 листопада, але суд відхилив клопотання і відводу судді не відбулося.

На початку засідання прокурор просив провести його в закритому режимі, оскільки в матеріалах клопотання міститься державна таємниця. Адвокати депутата заперечували і наполягали на проведенні відкритого засідання. Суддя підтримала позицію прокурора.

Сам Дубінський заявляє, що в наведених аргументах сторони обвинувачення немає жодного факту, який би свідчив про здійснення ним державної зради. Він стверджує, що всі звинувачення ґрунтуються на показах людини, яка півтора року тому пішла на співпрацю зі слідством у справі Андрія Деркача й дала покази про створення злочинної організації, у якій він брав участь.

Читайте також: народний обранець поїхав за межі держави під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу 

Депутат вважає, що всі покази сфальсифіковані або отримані під тиском через його критику влади.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт