Суд відправив Пашинського під арешт

6d7f33a-clipboard01
6d7f33a-clipboard01

Печерський суд Києва обрав нардепу 5-8 скликань Сергію Пашинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Про це повідомляє Українська правда.

Суддя оголосив про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 грудня.

Повний текст ухвали суддя оголосить о 14 годині 9 жовтня. Ухвала суду може бути оскаржена протягом п'яти днів після оголошення.

На засіданні був присутній екс-секретар РНБО і соратник Пашинського Олександр Турчинов.

«Сьогодні ви бачили »портновське" правосуддя...

Я зроблю все, щоб ці злочинці, які сьогодні вчинили злочин, про це пожаліли...

Матеріали справи сфальшовані. Суддя пішла на порушення всіх чинних норм законодавства", - заявив Пашинський у залі суду.

"Рішення для нас очікуване, але незаконне. Ми будемо його оскаржувати.

Суд ухвалив рішення про застосування безальтернативного арешту з однією метою: забезпечити можливість фізичного знищення мого підзахисного в Лук'янівському СІЗО...

Є реальна загроза життю мого підзахисного.

Зараз їхатиму до слідчого вирішувати питання про негайне прийняття рішення про застосування заходів безпеки в умовах тримання під вартою", - каже адвокат Андрій Федур.

"Зараз формується такий тренд, що всі представники бувшої влади, яка працювала з 2014 по 2019 рік, вони є всі погані, вони є всі проблемні тощо.

Як показали останні події, це не допомагає чинній владі...", - вважає Кколишній секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов.

Нагадаємо, слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру Пашинському у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження. Слідчі клопотали в суді про арешт.

Колишній заступник глави Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов 4 жовтня написав у своєму Telegram про Пашинського: «Наступного тижня фігурант переїде в слідчий ізолятор...Ми постараємося вплинути на умови його утримання в камері і правильний колектив однодумців.»

31 грудня 2016 року Пашинський на дорозі біля Василькова Київської області поранив із пістолета громадянина Хімікуса. Депутат заявив, що напав саме Хімікус, хоча той стверджував зворотне.
26 липня 2017 року Генпрокуратура закрила справу про стрілянину за участю Пашинського, заявляючи, що не виявила в його діях складу злочину.

Після повернення в Україну 19 травня Портнов анонсував «десятки заяв про злочини Порошенка».

varta1.com.ua: Новини