Суд виніс вирок жінці, яка підтримувала путіна і війну в Україні

Жінка згодом прибула на територію України, де їй і оголосили підозру

Фото ілюстративне

Галицький районний суд міста Львова визнав винною уродженку Івано-Франківщини у виправдуванні війни і глорифікації російських агресорів. Про це стало відомо з вироку оприлюдненому в Єдиному судовому реєстрі рішень.

З матеріалів справи стало відомо, що жінка на момент вторгнення російського агресора перебувала на території РФ і через соцмережі публікувала матеріали, де всіляко демонструвала підтримку війни проти України.

Так, 18 березня 2022 року, вона поширила допис такого змісту: «А теперь будем обучать правдивую Историю, а не ложь. Дай Бог Вам русские и чеченские солдаты силы и мощь освобождать Украину». Вже 20 березня жінка виклала пост «пожелание украинца Путину» на фоні російського прапора.

А 23 березня поширила зображення президента РФ із написом: «Путин, держись родной ми с тобой. И эти подонки сейчас бомбят жилые дома и квартиры простых людей Украины и расстреливают автобусы и машины, что бы подставить русских и чеченских солдат. Только вперёд и до конца до победы русским и чеченским солдатам. Бог Вам поможет и Бог с Вами». 30 березня жінка написала: «Молодец умничка Путин, что ввел войска на Украину».

Як стало відомо згодом, у травні українка приїхала до родичів на Миколаївщину, де їй і оголосили про підозру та обрали запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт. На судовому засіданні громадянка вину визнала повністю. Крім того, повідомила, що з жовтня 2021 року перебувала в РФ, де проживала з чоловіком, з яким вони планували одружитися. Мовляв, вказані дописи вона писала під тиском цього чоловіка та людини, з котрою познайомилася через соціальну мережу «Fасеbоок» та яка погрожувала їй, шантажуючи життям її доньки.

Зрештою, суд призначив жінці 1 рік позбавлення волі. Також у неї конфіскують мобільний телефон. Крім того, особа повинна відшкодувати державі 7550 гривень на лінгвістичну експертизу.

Нагадаємо, суд Львівщини виніс вирок тіктокеру, який зняв на відео переміщення військової техніки ЗСУ.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також