Суд виніс вироки у резонансній справі про вбивство п’ятирічного Кирила Тлявова екс-правоохоронцями

От такий вирок

У четвер, 25 травня, Переяславський міський суд оголосив вирок у справі вбивства п'ятирічного Кирила Тлявова, яке  сталося наприкінці травня 2019 року. Про це повідомляє «Бабель»
Згідно вироку суду:

Екс-поліцейський Іван Приходько отримав 4 роки в'язниці за вбивство з необережності.

Екс-правоохоронця Володимира Петровця звільнено від покарання з випробувальним терміном 2 роки.

Станіслав Петровець та Дмитро Кривошей були виправдані судом.

На користь сім'ї Тлявових суд зобов'язав Приходька стягнути більше одного мільйона гривень.

Наразі вирок, відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу, ще не набрав законної сили.

Ювенальна прокуратура Київської області оскаржуватиме його в установленому законом порядку.

Додамо, що п'ятирічний Кирило Тлявов помер від кульового поранення в голову 31 травня 2019 року біля свого будинку в Переяславі. У той день двоє місцевих міліціонерів Іван Приходько і Володимир Петровець, неповнолітній син Петровця Станіслав і їх друг Дмитро Кривошей стріляли по мішенях з гвинтівки неподалік.

Приходька звинуватили в ненавмисному вбивстві дитини, інших звинуватили в хуліганстві.

Читайте також: Справа вбитого Кирила Тлявова: держава відшкодує обвинуваченому солідну компенсацію (ФОТО)

Нагадаємо, 31 травня 2019 року в Переяславі-Хмельницькому, що на Київщині, Іван Приходько випадково потрапив в один з місцевих дворів кулею, поки «пристрілював» рушницю разом зі своїм колегою Володимиром Петровцем. Куля влучила у п'ятирічного Кирила Тлявова, який грався з друзями на вулиці. Хлопчика доставили до лікарні з пораненням голови, внаслідок яких хлопчик помер 3 червня 2019 року.

Поліцейські спершу заявляли, що того дня в Переяславі близько 16-ї години хлопчик з необережності послизнувся та впав на асфальтобетонне покриття і камінь, внаслідок чого отримав травму голови. Водночас у ДБР заявили, що згідно з проведеним оперативним втручанням медпрацівників було встановлено наявність у хлопчика проникаючих вогнепальних тілесних ушкоджень голови.

Іван Приходько, фото Суспільне

Додамо, що 22 грудня 2022 року Переяславський міський районний суд звільнив з під варти четвертого обвинуваченого у резонансному вбивстві 5-річного хлопчика Кирила Тлявова Івана Приходька. Йому призначили цілодобовий домашній арешт із зобов‘язаннями.

varta1.com.ua: Новини

Читайте також