Суд виніс вирок члену банди, який позбавив життя брюховицького бізнесмена

91eb196b77c27f1d
91eb196b77c27f1d

Минулого року, 15 жовтня, у Брюховичах, що поблизу Львова, було вбито бізнесмена Мечислава Жеребецького. Троє невідомих осіб у балаклавах, через незачинені вхідні двері, проникли в будинок, сильно побили бізнесмена, у результаті чого останній помер. Про це повідомляла "Варта1".

За інформацією «Zaxid.net», Шевченківський районний суд Львова виніс перший вирок у справі пограбування будинку та катування відомого брюховицького бізнесмена.

Одному з причетних до пограбування, Володимиру Сливці, суд призначив п’ять років тюрми, але звільнив його від відбування покарання, встановивши три роки умовного терміну.

За свідченнями Володимира Сливки, він не знав, про пограбування якого саме будинку йдеться. Його завданням було просто «стояти на шухері» біля залізничного переїзду неподалік вулиць Отця Іздрика та Курортної. У нього була рація і він мав повідомити членів банди, якщо б до будинку їхала поліція.

У той вечір бандити увірвались у будинок Мечеслава Жеребецького, вони вкрали 20 тис. доларів та ювелірних виробів на понад мільйон гривень. Під час пограбування члени банди катували власника помешкання — 61-річного Мечеслава Жеребецького, його 58-річній дружині завдали декілька легких ударів, зв’язали скотчем і залишили в альтанці, попередивши, щоб вона не чинила спротиву, тоді буде жити.

Внаслдіок побиття, Мечеслав Жеребцький помер. Коли грабіжники втекли, жінка сама змогла розірвати скотч та зателефонувала в поліцію. Відомо, що бізнесмен займався земельними оборудками і виступав посередником у таких справах. Мечеслав Жеребецький є засновником низки компаній, зокрема ЖК «Брюховель».

Володимир Сливка стверджує, що не був обізнаний з намірами банди щодо вбивства. Наступного дня після пограбування, за словами Володимира Сливки, йому заплатили 4 тис грн. Відтак зловмисника судили лише через вчинення крадіжки.

У вироку суду вказано, що у квітні 2021 року Володимир Сливка був причетний до ще одного пограбування, під час якого члени банди вкрали понад 720 тис грн. Тоді Володимир Сливка також «стояв на шухері» і йому заплатили 4 тис грн.

Володимир Сливка уклав з правоохоронцями угоду про визнання вини.

Суддя Василь Кавацюк визнав Володимира Сливку винним у вчиненні крадіжки (вчиненою у особливо великих розмірах чи групою осіб) і призначив 5 років тюрми, але суддя звільнив його від відбування покарання, встановивши три роки іспитового терміну. Інші справи розглядються окремо.

Нагадаємо, вбивство сталося на вулиці Отця Іздрика. Бізнесмена вбили на очах дружини.

varta1.com.ua: Новини