Суд закрив справу стосовно священника, який п'яний за кермом спричинив ДТП на Львівщині

Забракло доказів

ФОТО: ілюстративне

На Львівщині у Турківському районі судили священника Ігоря Ц., який, будучи за кермом у нетверезому стані, з'їхав у кювет. Натомість, 11 вересня суд закрив справу щодо нього, оскільки було надано недостатньо доказів. Про це йдеться у матеріалі справи. 

Відомо, що подія трапилася 1 травня у селі Верхня Яблунька сталася аварія. Поліцейсі склали протокол, у якому йдеться, що водій Volkswagen Tiguan керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і з’їхав у кювет.

 «Огляд на стан алкогольного сп`яніння проводився у медичному закладі, а саме в Турківській ЦМЛ зі згоди водія у встановленому законом порядку. Стан алкогольного сп`яніння підтверджується висновком № 119 від 01.05.2023», — йдеться у матеріалах справи.

Однак на судовому засіданні священник Ігор Ц. своєї вини не визнав. Він підтвердив, що вчинив аварію на вул. О. Ольжича, але, тому що просто не впорався з керуванням авто. Він також заперечив, що проходив у лікарні огляд на стан сп’яніння.

«З оглянутого в судовому засіданні відеозапису, який містяться на компакт-диску, який додано до матеріалів справи, видно, що священник знаходився в закладі охорони здоров`я, де лікар у присутності поліцейських запропонувала йому пройти огляд на стан алкогольного сп`яніння, але від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння він відмовився», — йдеться у постанові.

У матеріалі справи йдеться, що доказів на підтвердження того, що священник, який керував автомобілем «Вольксваген Тігуан», перебував п'яний суду не надано. Стан алкогольного сп`яніння не був встановлений поліцейським ні за допомогою спеціального технічного засобу на місці зупинки, ні лікарем в медичному закладі.

Читайте також: львів'янина засудили за крадіжку алкоголю.

Відповідно не було надано достатньо доказів, тому суддя Турківського районного суду Оксана Кшик закрила цю справу через відсутність складу адміністративного правопорушення. Також ця постанова ще може бути оскаржена.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк