Суд засудив до реального терміну ув'язнення колишнього генерал-майора СБУ

На 12 років ув'язнення

Сьогодні, 14 серпня, суд відправив за ґрати на 12 років колишнього генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого визнали винним у державній зраді та підготовці терактів в інтересах Росії. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Прокурори у суді довели причетність генерал-майора СБУ до збору інформації, яка становила державну таємницю, та передачу її представникам Росії.

За завданням російських спецслужб, засуджений підшуковував людей серед колишніх військовослужбовців СБУ для вчинення теракту.

Він мав на меті убити майора ЗС Чеченської Республіки Ічкерія, який з лютого 2015 року під час війни на сході України очолював Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва. Тоді правоохоронці запобігли вбивству, запланованому спецслужбами РФ.

Раніше Шайтанов обіймав посаду першого заступника керівника Центру спеціальних операцій «А» СБУ.

Читайте також: СБУ викрила генерал-майора, який працював на російське ФСБ 

Шевченківський районний суд Києва визнав його винним у державній зраді, закінченому замаху на скоєння терористичного акту, а також незаконному поводженні з вогнепальною зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Його засуджено до 12 років за ґратами з конфіскацією майна.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт