Суд засудив львів'янку, яка у соцмережах возвеличувала сталіна та брежнєва

Жінка вину визнала

Личаківський районний суд Львова виніс вирок уродженці Білорусі, львів’янці Тетяні Бєлавінцовій за поширення комуністичної символіки. Про це пише zaxid.net.

Уродженка Білорусі з травня 2021 до червня 2022 року на своїй сторінці в «Однокласниках» розмістила 11 зображень комуністичної символіки у вигляді червоного прапора з серпом та молотом, герба СРСР, портрети Сталіна та Брєжнєва, що є забороненими згідно з Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» від 9 травня 2015 року.

Також жінка проширювала комуністичну пропаганду у вигляді картинок з написами російською мовою «Время Брежнева многие называют «Золотойвек СССР», «Спасибо Брежневу за моё счастливое детство!», «Товарищ Сталин объясняет происхождение вирусов и эпидемий» та інше.

У суді пенсіонерка свою вину визнала та розкаялася, вона уклала угоду з прокурором про визнання винуватості.

Суддя Назар Стрепко визнав Тетяну Бєлавінцову винною у поширенні комуністичної символіки та пропаганді тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 ККУ).

Вироком суду їй призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік, але суд звільнив її від відбування покарання, встановивши іспитовий строк один рік.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт